Avveckla företaget

Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig eller så har man kommit på andra tankar som gör att man väljer att avveckla företaget. Det finns inga garantier att det blir som man planerat utan många gånger så blir det på ett helat annat sätt och det behöver inte vara fel eller så utan man gör det man måste göra som företagsägare.

Om du beslutat dig som företagare att avveckla och gå vidare i något annat så finns det några vägar att välja på. Den snabbaste vägen att gå är att sälja ditt aktiebolag för få ett snabbt avslut med likvidation. På så sätt så överlåter du ägandet av aktiebolaget till annan part som likviderar företaget och du själv kan gå vidare utan att behöva ha något som ansvar för att avveckling sker.

En annan väg att gå är att sälja företaget vidare till någon som kan och vill driva det vidare. Detta kan ta tid innan man hittar rätt köpare och mycket beror på vilken typ av verksamhet det är frågan om. Du kan anlita någon företagsmäklare eller liknande som tar hand om hela affären och säljer rörelsen åt dig.

Oavsett hur du avvecklar företaget så kan du som tidigare ägare efter avvecklingen gå vidare med det du brinner för, om det så är att starta upp något nytt företag eller ta en anställning beror mycket på dig själv. Vad som än händer så önskar vi dig lycka till med det du företar dig.