Sätt upp ett hemmakontor!

Arbetar du mycket hemifrån eller har du kanske någon hobby som får dig att spendera mycket tid vid datorn? Då kanske det är dags att ordna ett kontor hemma. Vi tänkte ge några förslag på hur du får till ditt hemmakontor.

Kontorsmaterial

Att utrustningen är viktig är egentligen inget nytt, tänk bara på din arbetsplats. För att saker och ting ska kunna gå så smidigt som möjligt så gäller det att man har tillräcklig utrustning. Vilken utrustning man behöver kan variera beroende på vilka arbetsuppgifter man utför i sitt kontor. Men det finns ändå en hel del saker som de flesta kan utnyttja som: hålslagare, pärmar, anteckningsblock, häftapparat och såklart lite olika pennor. Även om det mesta kan skötas från en dator så kan det ändå krävas fysiska kopior och underskrifter, så den typen av utrustning kan fortfarande visa sig viktig.

Förvaring

Ett bra kontor ska också ha möjligheter till smidig förvaring, annars är risken att det bara blir stökigt och oorganiserat. Nyckeln till bra förvaring är att det även ska vara lättåtkomligt så att du slipper springa fram och tillbaka och hämta en massa saker, annars är chanserna stora att sakerna bara lämnas framme. Här kan till exempel pärmarna vi nämnde tidigare komma till användning.

Sätt din egen prägel

Man har ofta uppfattningen om att ett kontor måste se ut på ett visst sätt, det kan till stor del bero på att man tänker på sin arbetsplats. Eftersom att hemmakontoret faktiskt är i din egen bostad så har du ju alla möjligheter att göra det mer personligt! Det man ska ha i åtanke är att det faktiskt ska göras en del arbete i ett kontor så det inte slutar som ett underhållningsrum där man enbart ägnar sig åt underhållning.