Se över din verksamhet

Som företagare så gäller det att regelbundet se över den verksamhet man bedriver. Kan man förbättra och förändra något som gör att man sparar in pengar eller att arbetet går smidigare. Att vara nöjd som företag är i och för sig en skön känsla men det gäller ändå att hela tiden utvecklas och förbättra sitt företag.

Butiksförsäljning

Om du är ett företag med butiksförsäljning så gäller det i första hand att skaffa ett modernt kassasystem som passar för din verksamhet. Det ska vara anpassningsbart och flexibelt för de produkter du säljer i butiken. Förutom kassan så gäller det att exponera dina varor på ett smart sätt. Försök hitta de optimala platserna för olika typer av produkter. Om en plats inte fungerar för en vara så prova något annat ställe i butiken för att se om de säljer bättre där. Säljer inte en produkt så rea ut dessa och ta in något annat.

Ta hand om personalen

Den största investeringen du gör i ditt företag är personalen. Om de mår bra så mår företaget bra. Prata mycket om service och hur man bemöter kunder. Ett leende och ett väl mottagande i en butik betyder så oerhört mycket för kunderna. Detta är något som är ganska enkelt. Kunder kommer till butiken för att de ska handla eller är nyfikna på det ni säljer. Fråga om ni kan hjälpa till och se de kunder som kommer in. Första sekunderna är oerhört viktiga för att fånga upp de som kommer in. Arbeta aktivt med personalen om service och hur ni ska jobba.