Få hjälp med elinstallationer vid renoveringar

Skall du göra en större renovering eller ombyggnad av din bostad är det viktigt att du planerar ordentligt innan du börjar.

Är du händig kan du göra mycket själv men elinstallationer måste du låta en behörig elektriker göra. Om du konsulterar en elektriker på ett tidigt stadium i projektet kan du vinna mycket tid. Klicka här för att komma i kontakt med en kompetent hantverkare.

Elinstallationer

Att själv installera el är inte tillåtet. Är du inte en behörig elektriker är det inte mycket du får göra själv. Om du involverar en elektriker tidigt i projektet kan ni dock tillsammans komma överens om vad du kan förbereda.

Nya innerväggar

Skall du till exempel sätta upp nya innerväggar kan du göra detta själv, det är inte svårt. Om du rådfrågar elektrikern kan du förbereda elinstallationen genom att dra elsladd inne i den nya väggen och förbereda för strömbrytare och eluttag.

Andra renoveringar

De flesta hemmafixare kan snickra men el, vatten och avlopp är betydligt mer komplicerat. Om du på ett tidigt stadium konsulterar elektriker och rörmokare kan du förbereda mycket av arbetet för dem. På så sätt kan de snabbare bli klara med jobbet vilket sparar mycket pengar för dig.