En bra arbetsmiljö

Anställda som trivs på sin arbetsplats är något alla företag bör sträva mot. Först och främst får man ju en bättre stämning på kontoret och en glad anställd är också en mer produktiv anställd. Ett måste för att uppnå detta är en bra arbetsmiljö. Och detta är något man skapar med många olika ingredienser.

Det första en arbetsplats behöver är bra ljus. Naturligt solljus är många gånger att föredra då detta har upprepade gånger visat ha en väldigt positiv effekt på oss. När inte naturligt ljus är tillgängligt gäller det att både ha bra arbetsbelysning som kan justeras för olika uppgifter och allmänbelysning som ger en jämnt och bra sken i hela lokalen.

Man måste också vara noga med hur arbetsplatser städas och rengörs. På kontor har till exempel varje person ett ansvar över sin arbetsplats och för allas trivsel bör man uppmana alla till att hålla rent på skrivbord och liknande. Gemensamma utrymmen kan ju alla se till att hjälpas till att hålla rent genom att plocka bort efter sig, som till exempel i fikarummet. Men för att verkligen få en ren arbetsplats måste man städa regelbundet. Enklaste lösningen på detta är så klart att anlita kontorsstädning av någon städfirma.

En av de största anledningarna till att arbetare kan känna sig störd på arbetsplatsen är ljud. Av denna anledning är det också viktigt att man ser till att hålla nere ljudnivån så gott det går. Detta inkluderar, men är inte begränsat till ljus som telefonsamtal, maskiner, fotsteg och dörrar som öppnas och stängs. Genom att hålla nere detta till en låg nivå skapar man automatiskt en miljö där färre personer upplever sig störd av omgivningen.