Företag med tjänstebilar

Som företag har ni möjligheten att erbjuda anställda en tjänstebil. Om en person reser mycket i arbetet med bil är det ett perfekt tillfälle att ha lite tjänstebilar på företaget. Det kan till och med vara ett billigare alternativ än att betala resekostnader om de använder sin egna bil.

Vill ni vara ännu mer generösa kan ni erbjuda en förmånsbil. Skillnad här är att personen kan använda bilen även privat. Det brukar vara mycket uppskattat och ni som företag slipper ta hand om bilen och inhysa den på en parkeringsplats varje dag.

Förmånstagaren för bilen är den person som sköter om och tar hand om bilen. Eftersom det är en förmån kommer även den personen att få betala skatt på bilen. Det brukar dock inte vara ett problem eftersom det är en riktigt bra förmån att ha. Vill personen sedan köpa loss bilen är det ännu bättre för företaget.

Hitta information och priser på nätet

Många företag leasar bilar till företag som ni sedan kan använda som tjänstebil. Det brukar gälla över två till tre år och vill ni som företag köpa ut bilen efter det går det bra. Det går även lämna tillbaka den och ta en ny bil. Ni hittar bra information online om tjänstebilar.